Målfest och slagsmål.

Gårdagen bjöd på lite kvalspelsdramatik samt slakt av Milan.

Siena 1-5 Milan (Pato x2, Inzaghi x2, Pirlo)

Det började med att Milan reste till Siena för att ta sin andra raka vinst, förra helgen sänkte Filippo Inzaghi Bologna på egen hand med sina tre mål, idag skulle han göra ytterligare 2 mål, iochmed målen firade han 300 mål i karriären, starkt!
Matchen började väldigt bra, det var öppet åt båda håll, men det var Milan som tidigt tog tag i taktpinnen, efter 7 minuters spel får man också en straff, Pirlo gör inga misstag och sätter 1-0 för de röd-svarta!
2-0 målet kommer inte förrän på stopptid i första halvlek, Pippo får stå oväntat ren i straffområdet på en hörna, han får slå till på volley vilket man kan tycka är tamt av Siena försvararna.
Sedan ska underbarnet Pato visa upp sig med ytterligare ett "Eurogol", ett fantastiskt långskott som letar sig in i nätmaskorna bakom en chanslös Siena målvakt.
Sienas Maccarone reducerar sedan och ger sitt lag en gnutta hopp, men hoppet släcks lika snabbt när Pippo stänker in sitt 300e mål i karriären och Milans 4e för dagen, man blir så jävla glad av att se Filippo spela, en sann målgörare!
5-1 målet dröjer inte länge, det är återigen Pato som håller sig framme och avslutar snyggt och säkert.
En bra match och en viktig seger för Milan som har ett ganska skadedrabbat lag just nu, många tunga spelare borta.
Starkt att ha en bänk med Kaká, Emerson, Ronaldinho och Shevchenko, det säger en del om Milans spelarmaterial.
Kaká och Ronaldinho hoppade in i andra halvlek, och Kaká lyckades med bedriften att med öppet mål skjuta bollen högt över, men det spelar ingen roll en sån här dag, Milans andra vinst nu och vi blickar uppåt i tabellen.

Pippo visar upp sin tröja, 300 mål!

Rögle 4-2 Leksand (Sjögren, Cam Abbott x2, Karlsson)

16:30 började matchen mellan Rögle - Leksand, jag knappade in på S24 och köpte matchen för 69 bagare.
En bra föreställning i Lindab arena, första perioden tog hela 45 minuter att spela efter att det brutit ut ett stort slagsmål och 10 spelare åkte ut på samma gång, jobbigt för domare Rönnmark.
Det började väldigt bra för Rögle annars, ca 2 minuter in i matchen letade sig pucken in bakom Mylleniemi, som blev sparkad utav Rögle tidigare under säsongen, det var förra matchens straffskytt som stod för målet, Sebastian Karlsson.
Efter detta var det mycket kamp och som sagt lite stökigt på isen, Leksand fick ett powerplay och utnyttjade detta på bästa sätt, ett skott mot Nihlstorp som släpper en retur och vet inte sedan vart han har pucken någonstans, en Leksand spelare bara lägger in den i mål hur enkelt som helst, ett tamt ingripande av Nihlstorp samt Rögleförsvararna.
Det dröjer heller inte länge förrän Leksand ska utöka till 2-1 genom Allsvenskans poängkung Bellemare, och alla tillresta Leksingar jublar förstås.
Andra perioden bjuder bara på ett mål, det är Rögle som genom Cam Abbott fixar kvitteringen.
Denna perioden kommer mest kommas ihåg för Mathias Tjärnqvists tackling på Antti-Jussi Niemi, en regelrätt tackling som tar väldigt illa på Antti som dessutom har oturen att slå i ansiktet i isen när han landar.
Han förs till sjukhus med allvarliga skador och hans karriär riskerar att ta slut, väldigt olyckligt, önskar dig all lycka.
Period nr 3 lär kommas ihåg för Kenny Jönssons fantastiska passning upp till Cam Abbott, som på ett underbart sätt fintar ner Mylleniemi och sätter dit 3-2 för Rögle, ett massivt Rögle tryck innan målet och det gav utdelning.
Nu tvingas Leksand upp i banan och det straffar sig direkt, Cam Abbot och Mattias Sjögren kommer i 2 mot 1 läge och Cam serverar elegant Mattias som sprätter upp 4-2 i nättaket, och publiken i Lindab Arena pustar ut, segern är bärgad.
Nu ligger man på en 2a plats i den tighta kvalserien, imorgon bär det av till Västerås för en tuff bortamatch.